Ervaringen cliënten

 

Soms is de chaos in je hoofd zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
En als je dan ook nog het type bent dat mening is dat je alles zelf moet kunnen oplossen raak je verstrikt in je eigen gedachten.
Zo was het bij mij. Chaos door alle gebeurtenissen waar ik geen grip meer op had. Gedachten die die mij lam sloegen in plaats van kracht gaven.
Zoveel verdriet en eenzaamheid op een grote hoop.
En toen kwam ik uit bij Christa. Haar manier van begeleiden heeft mij daadwerkelijk geholpen. Helder, begripvol, duidelijk en to the point.
Haar manier van werken is effectief en ik kan oprecht zeggen dat ik mijn leven weer kan leiden zoals ik dat graag wil en dat ik mijzelf weer in mijn waarde laat.

Dank je wel Christa!!

 

Ik vind de werkwijze van Christa erg prettig. Ze heeft een vaste aanpak en structuur in haar gesprekken. Je stelt samen met Christa heldere doelen op, om aan te werken. Dit zorgt voor een rode draad in de aansluitende gesprekken. Daarnaast werkt ze met het enneagram. Dat heeft mij meer zelfkennis gegeven en ook gezorgd dat ik, passend naar mijzelf en de ander ben gaan kijken.

Christa heeft mij leren inzien welke patronen destructief waren in mijn leven. Ze heeft mij handreikingen gegeven om deze te veranderen, waardoor ik nu tevreden ben met mijzelf. Ik ken mezelf en weet wat ik nodig heb. Ik heb ook een aantal sessies EMDR gedaan bij Christa. Christa creëert een veilige omgeving om jezelf open te stellen en ze heeft veel kennis van haar vak. Dit alles bij elkaar maakt dat ik erg tevreden mijn therapie heb afgesloten en ik hoop dat er nog veel mensen volgen.

Dineke

 

" Had ik dit maar eerder geweten..."

Angst om de controle kwijt te raken, geen vertrouwen in mijn lichaam wat leidde tot angst/paniek aanvallen en hypochondrische gedachten, Het vreemde is dat de uitslagen van onderzoeken/testen in het ziekenhuis alleen maar positief waren. Toch was dit niet voldoende om mijn angst/paniek en hypochondrische gedachten af te laten nemen, laat staan te stoppen. Totdat ik de tip kreeg om te gaan informeren naar EMDR behandelingen bij Jij Centraal/ Christa. 

Sceptisch was ik over wat ik gelezen had. Het zal toch niet dat oa. het oproepen van een gebeurtenis en het horen van klikjes mijn ijzersterke negatieve gedachten zal doen afnemen (waar ik nagenoeg elke dag, al weken/maanden, last van had).  

Ken je het gevoel van "had ik dit maar eerder geweten".. Nou in mijn geval was dat ook zo... Het complete plaatje van EMDR sessies tot kijken naar identiteit, zelfvertrouwen, zelfinzicht en assertiviteit hebben van mij een compleet ander mens gemaakt. De hypochondrische negatieve angsten/gedachten zijn veranderd in gewone gedachten (waarbij ik vaak de schouders ophaal van oh is dat alles). Onvoorstelbaar fijn gevoel en heb hierdoor zoveel meer energie over die ik kan gebruiken voor leuke dingen :-) 

Het complete plaatje bij Jij Centraal/Christa heeft voor mij gewerkt. Vanaf 1e kennismakingsgesprek tot de eind evaluatie heb ik steun/vertrouwen gevoeld en passende hulp tips en trucs gekregen.

 

Christa enorm bedankt!

William

 

 

Warm, inlevend, eerlijk en professioneel. Dat is Christa. Een fijne vrouw die je in haar sfeervolle praktijkruimte al snel op je gemak stelt. Ze kan snel de vinger op de 'zere plek' leggen en helpt je je eigen gedrag en dat van de ander inzichtelijk te maken. En hoe kun je je eigen rol daarin veranderen? Ik heb heel veel van Christa mogen leren. Over mezelf en de mensen om mij heen en hoe te handelen in situaties. Ook heb ik het als een meerwaarde ervaren dat we dezelfde basis deelden in ons geloof in God die ons leven leidt. 

Marieke.

 

Christa was er voor me en luisterde naar mijn verhaal. Ze gaf me feedback, tips of confronteerde me, spiegelde me. Daardoor kreeg ik meer inzicht in mijn gedachten en gedrag. Ik kon daardoor weer in mijn kracht komen staan en kon beter relativeren. Dit gaf steeds meer rust waardoor alles beter ging verlopen in mijn leven. Hartelijk dank voor je steun Christa!

Laura

 

"Ik ben zeer tevreden. Christa kan erg goed luisteren, trekt alles eruit en ze stelt de juiste vragen. Ik ben dan ook erg tevreden. Alles waar ik tegenaan liep werd en is besproken en behandeld. Ze helpt me bij het vinden bij mijn eigen oplossingen."


 

"Ik  ben erg tevreden over het resultaat. Voor mij was het erg belangrijk dat het direct klikte tussen ons, want je legt toch al je privéproblemen bij een in principe wildvreemde. Wat ik ook erg prettig vond is dat je erg goed luisterde. Dit bleek ook bij elke evaluatie aan het einde van het gesprek. Je straalt rust uit, zodat je je meteen op je gemak voelt.

Ik ben dan ook heel tevreden, omdat jij rustig luisterde en mij eigenlijk zelf mijn antwoorden op mijn vragen liet ontdekken. Jij benoemde de knelpunten waar ik tegenaan liep en ging deze uitdiepen met mij. Hierdoor ging ik zelf eigenlijk de oplossing zien, door me bewust te worden van mijn eigen valkuilen.

 Je geeft de gesprekken een rustige en prettige sfeer mee. Lekker bakkie koffie erbij, tissue's er vooral vlak naast! Ik heb onze gesprekken altijd als een verademing ervaren, want een heleboel weet je best, hoe je die aan moet pakken, maar dan moet je ze wel herkennen. Voor mij was deze vorm van hulp perfect. Dankjewel Christa.  "

 

 "Het klikte tussen ons, waardoor ik me op mijn gemak voelde en me ook begrepen voelde. Professioneel.

De behandeling ging ook uit van je eigen krachten. Dit gaf mij zelfvertrouwen en ik heb de kracht/invloed leren inzien die mijn gedachten op mijn mentale gesteldheid hebben. Dit heb ik zelf in het verleden onderschat. Daar kan ik nu heel veel mee."

 

 "Het is fijn als je mensen om je heen hebt die het beste met je voorhebben. Je hebt er steun aan in moeilijke tijden, ze steken je een hart onder de riem en bieden een uithuilschouder. Maar als één ervan je zegt dat je moet doen wat je zelf wilt en je, ’s avonds alleen in je bed, tot het besef komt dat je eigenlijk niet weet of kunt vertellen wat je zelf wilt, dan komt het probleem in volle omvang op je af.

Mij overkwam dat begin 2007 in een moeilijke tijd met mijn vrouw die al enige jaren duurde. Op mijn werk was ik minder geconcentreerd en gemotiveerd en privé, vooral richting mijn vrouw, werd het gevoel van “het ook niet meer weten” steeds sterker.

Ik had inmiddels mijn probleem herkend: gedurende een lange tijd had ik mezelf weggecijferd voor mijn vrouw; ik was “leeg”.

Niet weten wat ik zelf wilde deed mij het probleem erkennen: natuurlijk wist ik wel wat ik wilde, maar waarom kon ik dat niet duidelijk krijgen voor mezelf?

Ik heb toen het probleem ook onderkend en heb hulp gezocht bij iemand die mij kon helpen duidelijk te krijgen wat ik wilde.

 

Ik had geen behoefte aan een therapeut, aan iemand die mij zou vertellen wat ik zou moeten doen. Ik wilde iemand die mij zou kunnen helpen structuur in mijn gedachten en gevoelens te krijgen. Zo zou ik kunnen ontdekken wat ik zelf wilde, wat mijn levensdoelen zijn en wat mij gelukkig zou kunnen maken.

Geruime tijd daarvoor had ik bij de huisarts een folder van Christa bij me gestoken. Eigenlijk omdat ik dacht dat het iets voor mijn vrouw zou kunnen zijn. Ik las het nog eens, maar nu vanuit mijn eigen perspectief en heb haar meteen gebeld voor een afspraak.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heb ik door de gesprekken met Christa meer duidelijkheid gekregen in wie ik nu eigenlijk ben. Daarnaast krijg ik ook steeds meer inzicht in mijn sterke kanten, mijn valkuilen en mijn uitdagingen.

Eigenlijk wist ik het allemaal al, maar samen met Christa ben ik me er meer bewust van gaan worden en kan ik er ook beter naar handelen. Ze kan me niet helpen bij het oplossen van de situatie met mijn vrouw, maar door haar ben ik me wel veel sterker gaan voelen in deze moeilijke tijd. Ik kan en durf nu beter keuzes te maken en langzamerhand ben ik mezelf weer aan het opladen."

 

"Ik ben naar Christa toegegaan, omdat mijn moeder depressief is en mijn vader daardoor heeft besloten om te gaan scheiden. Hier had ik het erg moeilijk mee en het leek mij prettig om daarover met iemand te gaan praten. De gesprekken heb ik als begrijpend en prettig ervaren. Ik ben vooral veel over mezelf te weten gekomen en hoe ik op een aantal situaties kan reageren. Door de gesprekken is voor mij duidelijker geworden wie ik ben en hoe ik beter om kan gaan met de situatie. Tuurlijk is het nog niet allemaal helemaal opgelost en heb ik zo nu en dan nog wel eens een dipje. Maar ik weet nu beter hoe ik ermee om moet gaan. Bedankt!"